Symptomer

Sygdomme jeg behandler

Sygdommene nedenfor er kun et mindre udsnit af dem, jeg har erfaring med at behandle. Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

Smerter i muskler, led eller knogler

Du oplever måske smerter som hovedpine, iskias, knæskader, lænde- og rygsmerter, menstruationssmerter, skuldersmerter, tennisalbue/golfalbue?

Hovedpine

Hovedpine kan have mange årsager.

De hyppigst forekommende årsager til hovepine er migræne, spændingshovedpine og nakkehovedpine. Det er derfor meget vigtigt at diagnosticere præcist før de behandles. Ved diagnosticering skelner jeg mellem en overskudshovedpine og en underskudshovedpine – akut eller kronisk. Det er hertil vigtigt at vide, hvor hovedpinen mærkes samt hvilken slags smerte der er til stede.

En hovedpine er ofte effektiv at behandle med akupunktur, da der er øjeblikkelig lindring.

Iskiassmerter opstår hvor iskiasnerven bliver klemt eller presset.

Symptomer på afklemning af iskiasnerven vil opleves som strålende smerter enten gennem hele benet ned til tæerne eller blot smerter i baller og/eller baglår. Iskias kan ligeledes opleves som føleforstyrrelse (nedsat følelse) i et område eller på hele bagsiden af benet. I fremskredne og svære tilfælde kan iskiassmerte også opleves som nedsat kraft i benet, hvor benet ikke altid er til at styre.

Akupunktur til iskias kan være et effektivt redskab mod iskiassmerter idet akupunktur optimerer blodgennemstrømningen i- og omkring iskiasnerven. Akupunkturbehandlingen skaber afslapning af muskler og sener. Oftest opstår der en markant smertelindring under behandlingen.

Iskias

Knæskader

Ved knæskader er det ofte muskulaturen på for- og bagside af låret og musklerne i læggen, som forårsager symptomerne i knæet.

Behandling vil afspænde muskulaturen, og med fornuftig træning er problemet ofte hurtigt løst. I forbindelse med menisk-, led- og korsbåndsskader øger behandling typisk bevægeligheden, reducerer eventuelle smerter/ømhed og optimerer helingsprocessen.

Ryg- og lændesmerter kan have mange forskellige årsåger både fysiologiske og psykologiske.

Rygsmerter omhandler lændesmerter, hekseskud, skæv ryg, diskusprolaps mv. Problemerne er særdeles udbredte og skyldes ofte forløftninger og forkerte arbejdsstillinger, men kan i mange tilfælde være en følgevirkning af kuldepåvirkninger eller en stresset tilværelse.

Akupunktur viser gode resultater og det er i mange tilfælde en hurtig måde at blive problemerne kvit på. Det er nemlig meget almindeligt at smerter i ryggen er forårsaget af, at musklerne, der holder rygsøjlen på plads, går i en slags chock og holder krampagtigt fast. Det kan medføre nogle voldsomme smerter. Akupunkturbehandling kan opløse disse kramper. Muskulaturen slipper sit tag og smerterne dæmpes. Det er naturligvis tilrådeligt at søge læge i forbindelse med rygproblemer og blive udredt med scanninger eller røntgen. Her kan akupunkturbehandlinger afhjælpe, mens man venter på evt. anden behandling.

Ryg- og lændesmerter

Menstruationssmerter

De fleste kvinder kender menstruationssmerter, og for nogle kan de være meget kraftige, og derved give sygedage. Menstruationssmerter kan være krampe i underlivet, oppustethed, ondt i maven, rygsmerter og hovedpine i hverdagen. I værste tilfælde kan der også forekomme diarre, opkastning samt kvalme. Disse smerter opstår typisk efter 2-3 dage, når man lige er sprunget ind i den tid på måneden. Smerterne skyldes hovedsageligt sammentrækninger af livmoderen eller endomitriose.

Akupunktur har vist sig at være effektfuld i de fleste tilfælde af kraftige smerter. Med akupunktur kan smerterne dog nedsættes, så du igen kan få en velfungerende hverdag – også når du har menstruation.

Symptomerne på en frossen skulder er tiltagende smerter og gradvis nedsat bevægelighed. Mange oplever at blive hindret i at udføre selv små ting i hverdagen. Skuldersmerterne bliver ofte værre om natten. Akupunktur har vist sig at være effektiv mod tilstanden.

En akupunkturbehandling løsner blokeringer i skulderleddet og løsner muskelspændinger.

Akupunktur har den store fordel, at patienten med det samme vil kunne mærke en smertelindring. Herudover oplever de fleste at få mere bevægelighed i skulderen efter akupunkturbehandlingen.

Skuldersmerter

Tennisalbue og golfalbue

Tennisalbue og golfalbue er en overbelastning af albuen på hhv. indersiden og ydersiden af albueleddet i forbindelse med sport eller monotome håndbevægelser.

Lidelsen ses især i erhverv, hvor der udføres kraftfulde armfunktioner i kombination med gentagne, akavede eller statiske bevægelser. Håndværkere hører ofte til denne gruppe. Man ser det ofte også ved muse- og tastaturarbejde, som medfører ensidige, gentagne bevægelser fx sekretærer.

Symptomerne er smerter lokaliseret på yder- eller indersiden af albuen ved knoerne, ofte med udstråling op eller ned ad armen. En tennisalbue sidder lige under albuen, på tommelfingersiden af underarmen. Sidder den på lillefingersiden, kaldes den for golfarm. Smerterne stammer fra små bristninger i det bindevæv, der holder musklerne ind til knoglen. Der er ofte stivhedsfornemmelse af albuen. Smerterne forværres ved selv let belastning af håndleddet, og ubehandlet kan sygdommen vare op til flere år.

Den bedste behandling består i at fjerne den udløsende årsag. Dette kan betyde ændring af arbejdsstillinger, arbejdsfunktioner eller teknikker i forbindelse med sport. Dog er dette ikke altid muligt og hvad kan akupunktur så gøre for det? Akupunktur kan lindre smerter, lindre inflammation, fremme blodcirkulationen og øge healing hastigheden. Resultaterne er særlig mærkbar i en situation som denne, der involverer beskadigede sener, hvor der er begrænset blodcirkulation.

Ring for at høre mere om dine muligheder for behandling

Ring op

Psykiske tilstande

Du lider måske af psykiske tilstande som ADHD, angst (inkl. eksamensangst), depression, PTSD, stress eller søvnforstyrrelser?

Ifølge Kinesisk Akupunktur skyldes ADHD, at kroppens energi – Qi – løber den “forkerte” vej. Det vil sige, at kroppens energi er i ubalance og derfor ikke fungerer optimalt.

Ifølge vestlig medicin tyder foreløbige undersøgelser på, at der er tale om forstyrrelser af funktionen i specielt tre områder i hjernen:

 • Et område i bunden af hjernen, hvor bl.a. vågenheden reguleres ved hjælp af signalstofferne dopamin og noradrenalin. Hos mennesker med ADHD er vågenheden nedsat (“en træt hjerne”)
 • Hjernens pandelapper, som styrer hjernen, regulerer impulser og står for planlægning og overblik (de eksekutive funktioner). En nedsat blodgennemstrømning og aktivitet i pandelapperne hos mennesker med ADHD medfører en nedsat evne til at hæmme impulser og til at skabe overblik
 • Et område bag i hjernen, hvor signaler styres og reguleres. Hjernen er normalt i stand til at sortere i de stimuli, den modtager, men den evne er påvirket hos mennesker med ADHD.

Man ved også, at arv og miljø har en indvirkning på ADHD.

Behandling af ADHD foregår med NADA akupunktur, hvor det anbefales 3 behandlinger om ugen, 2 uger i træk eller 2 behandlinger om ugen, 3 uger i træk.

Derefter skal du have 1 behandling om måneden det næste år.

ADHD

Angst

Akupunktur har vist sig at være en effektiv behandlingsform mod angst, fordi behandlingen har en beroligende effekt på patienten og så kan akupunkturbehandlingen også give en form for tilfredsstillelse, der får patienten til efterfølgende at slappe mere af i både krop og sind.

Depression er en meget almindelig sygdom, der optræder i mange former og styrker – spændende fra mild til svær. Det skønnes, at op mod 500.000 danskere rammes af en svær depression i løbet af deres liv.  Kvinder rammes dobbelt så ofte af depression som mænd.

Symptomerne på depression veksler fra patient til patient. Det kan være en følelse af mismod, ligegyldighed eller indre og uforklarlig uro. Der er gode resultater med akupunktur som behandling mod depression.

Depression

PTSD

PTSD er er en lidelse man kan få hvis man har været ude for traumatiske oplevelser eller langvarig stress-påvirkning. Ved PSTD får man som regel både fysiske og psykiske symptomer som depression, træthed, angst, hovedpine, tankemylder, hukommelses-problemer og koncentrations-besvær. Er man ramt af PTSD bliver man ofte handlingslammet – både psykisk og fysisk, fordi selv små udfordringer kan blive uoverskuelige.

Den akutte eller kroniske overbelastning ved PSTD giver ofte søvnbesvær med tankemylder. På denne måde forsvinder overblikket og en ond cirkel starter. Udover overblikket mister man også kontakten med sig selv. Det kan fremkalde angst og depression med mere søvnløshed, træthed og tankemylder til følge. Kroppens reaktion er helt naturlig, men det kan lade sig gøre at bryde den onde cirkel med akupunktur.

Stress kan ramme alle uanset livssituation. Man kan udvikle stress, når man er udsat for en belastende situation, som man ikke ser sig i stand til at komme ud af. Derudover afgør ens personlige sårbarhed risikoen for at udvikle stress-symptomer

Stress rammer ofte når vi ikke forventer det. Det skønnes, at ca. 20 % har stress-symptomer i Danmark, og det er i højere grad kvinder end mænd.

Stressreaktionen er kroppens egen sunde beskyttelses mekanisme, når vi udsætter os selv for en dagligdag som ikke er god for os. Kortvarig stress kan medvirke til, at man klarer sig bedre i en given situation, mens længerevarende stress kan være skadelig og kan medføre både fysiske og psykiske sygdomme.

De fysiske symptomer på stress kan være: søvnproblemer, ændrede spisevaner, hovedpine, maveproblemer, smerter i nakke/skulder/muskler, hjertebanken, lydoverfølsomhed, manglende sexlyst, menstruationsforstyrrelser.

De psykiske symptomer på stress kan være: en følelse af ikke at kunne overkomme tingene, hukommelses- og koncentrationsbesvær, irritabel og humørsvingninger, rastløs, tristhed, skyldfølelse, angstanfald.

Følgende ændringer i adfærden kan også være tegn på stress: springer pauser over, indtager mere alkohol/medicin/kaffe og cigaretter end man plejer, fravælger socialt samvær med venner og familie, mangler overblik, arbejder mere men udretter mindre, øget sygefravær.

Det kan have store konsekvenser for helbredet, hvis efterladt ubehandlet. Stress behandles ofte med medicin eller samtaleterapi, men vigtigst er det at arbejde med afspænding af både krop og sind. Her er akupunktur især en god behandlingsform for afspænding af kroppen, idet man går ind og genopretter balance ved hjælp af akupunkturnåle.

Har du symptomer på stress handler det om at få behandling så hurtigt som muligt. Jo før du kommer i gang, jo hurtigere virker det også.

For mange mennesker er en sådan livskrise et godt skridt på vej til et liv i bedre overensstemmelse med sin indre kerne, hvor grænsesætning og kendskab til egne indre værdier og drømme kan få mere plads.

At bede om hjælp er ikke en svaghed, det er en styrke.

Stress

Søvnforstyrrelser

Det er vigtigt at huske på, at søvnløshed er en normal tilstand i mange sammenhænge. Ved forbigående sygdom, ved brud på døgnrytme osv. oplever mange “vågenætter”. Selv om dette er generende og til tider udmattende, er det ikke farligt. Oftest vil en sådan forstyrrelse nemlig gå over efter få dage. Men nogle gange bliver søvnløshed et længerevarende problem, der fører til nedsat livskvalitet og man får behov for hjælp.

Akupunktur kan hjælpe dig til at give dig ro i sindet og sætte tingene i balance, så du igen kan sove godt om natten.

Jeg anbefaler at du får 3-5 behandlinger indenfor en måned, så du på egen krop og sind kan mærke virkningen af behandlingen. Afhængig af hvor længe søvnløsheden har stået på, vil du nok få bruge for lidt flere behandlinger.

Hvad kan du selv gøre

De fleste med kroniske søvnproblemer ved godt hvad der forværrer og hvad der forbedrer søvnen, men her er nogle generelle råd:

 • Hold dig til samme sengetid og mængden af vågentimer. Også i weekender.
 • Gå kun til sengs, når du er søvnig.
 • Dyrk regelmæssig motion. Også selvom det bare er en rolig gåtur om aftenen.
 • Tjek din medicin for bivirkninger der giver søvnløshed.
 • Undgå eller begræns antallet af lure.
 • Undgå eller begræns mængden af koffein og alkohol og nikotin samt skærm (blå lys).
 • Undgå store måltider inden sengetid.
 • Gør dit soveværelse til et behageligt og roligt sted at sove og brug det kun til sex og søvn.
 • Lav ritualer omkring sengetid, som at tage et bad, læse lidt eller lyt til rolig afslappende musik.

Ring for at høre mere om dine muligheder for behandling

Ring op

Hormonal ubalance & Immunforsvar

Allergi & høfeber, bivirkninger fra kemoterapi, myggestik, overgangsalder, svækket immunforsvar

Når man oplever en allergisk reaktion, skyldes det en overreaktion i kroppens immunsystem over for normalt uskadelige stoffer. Disse normalt uskadelige stoffer kaldes allergener. Immunforsvaret danner antistoffer som reaktion på allergenerne, og det udløser stoffet histamin. Det er udskillelsen af histamin, der forårsager de klassiske symptomer fra akutte symptomer som røde og kløende øjne og gane, stoppet næse, løbende næse, og vejrtrækningsproblemer til de lidt langsommere reaktioner som mavesmerter, oppustethed, forstoppelse/diarre og de sene reaktioner som bl.a. hududslæt, ledsmerter, hovedpine og general træthed.

Er du træt af at få foråret eller sommeren ødelagt af pollenallergi?
Så skulle du prøve akupunktur, der er effektivt som både akut og forebyggende behandling. Akupunkturen er kendt for at afhjælpe ved at styrke din krops immunforsvar og lindre de generende symptomer på høfeber. Du kan starte behandlingen for helårsallergi hele tiden, men du bør starte behandling med akupunktur omkring én måned før pollensæsonens start for det mest optimale resultat. Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger der er brug for, da det afhænger af, hvor kraftig en allergi man har, og hvor mange år man har været plaget af den. Behandlingen fortsættes til du mærker kraftig lindring eller fuldstændig ophør af symptomerne.

Allergi & høfeber

Bivirkninger fra kemoterapi

Kemoterapibehandling og strålebehandling mod kræftceller har den ulempe, at de ikke kun rammer kræftcellerne i kroppen, men derimod også rammer de raske celler. Dette giver en række bivirkninger såsom træthed og utilpashed, hårtab, kvalme og opkast heri nedsat appetit, diarre eller forstoppelse, immunforsvaret, blodmangel, forandringer i mund- og tandgener heri smagsforandringer.

Der en bred enighed om at akupunktur giver en gavnlig virkning mod bivirkninger, der forekommer af kemoterapi- og strålebehandling. Målet med akupunktur er, at du skal opnå en smertefri hverdag, og at mindske de bivirkninger der måtte forekomme.

Der anbefales en forebyggende behandling, så snart du er gået i gang med kemoterapi- og strålebehandlingen. Det vil sige, at du skal komme forbi klinikken og gennemgå et behandlingsforløb, der rækker sig til ugen op til næste kemoterapi- og strålebehandling. Grunden til dette er, at kroppen skal gøres klar til at modstå de ubehagelige bivirkninger der opstår.

Myggestik kan virkelig ødelægge sommerferien – men akupunktur kan hjælpe dig!

En akupunkturbehandling kan ikke sikre, at du ikke får myggestik. Hvis du er en af dem, der er modtagelig for denne behandling, vil du få færre stik, og din hud hæver ikke op og klør mindre eller slet ikke.

Behandlingen består af to behandlinger inden for en uge i forsommeren. Der sættes kun to nåle – én i hver fod.

Myggestik

Overgangsalder

Overgangsalder giver desværre mange kvinder en del gener – bl.a. nedsat sexlyst, manglende koncentrationsevne, hedeture, depression og hovedpine. Også humørsvingninger og søvnløshed forekommer i forbindelse med overgangsalder.

Overgangsalder betyder markant reduceret produktion af østrogen og progesteron, der er hormoner. Man kan altså sige, at kvindens krop i overgangsalder er en krop med hormonal ubalance. Ved at bearbejde medianpunkter med akupunktur kan vi helt eller delvist genoprette balancen og dermed fjerne eller reducere de ubehagelige symptomer.

I perioder kan dit immunforsvar være svækket af forskellige årsager. Stress, ernæringsmæssig ubalance, rygning samt forurening fra omgivelser eller medicin som f.eks. penicillin er blot nogle af de faktorer, der kan påvirke dit immunforsvar uhensigtsmæssigt.

Derfor kan det i perioder være en god idé at støtte immunforsvaret og genoprette kroppens balance, så den bedre kan bekæmpe infektioner. Akupunktur er en af de måder, hvorpå du kan styrke dit immunforsvar – så har du større chance for at undgå en omgang influenza, en forkølelse eller anden infektion.

Svækket immunforsvar

Ring for at høre mere om dine muligheder for behandling

Ring op