Behandling

Læs mere om behandlingsformerne

Ved akupunkturbehandling i klinikken Meridian anvender jeg akupunkturen som én blandt flere behandlingsmetoder og diagnosticeringsredskaber. Jeg benytter din puls, din tunges udseende, din fremtoning og de informationer du giver mig til at danne mig et indblik i, hvordan behandlingen skal forløbe samt hvilke redskaber, der vil være gode for dig. Til behandlingen kan jeg benytte forskellige metoder:

Kropsakupunktur

Akupunkturen TCM (kropsakupunktur – Traditional Chinese Medicine) er en helhedsorienteret behandlingsform, der ser på hele kroppen og dens velbefindende fremfor kun sygdomssymptomet. Ved kropsakupunkturbehandling isættes nåle, som skal virke i ca. 30 minutter. Behandlingen udføres med tynde, sterile engangsnåle, som stikkes ned i huden relativt smertefrit, hvor du kan føle nålestikket som en svag krampe eller udstrålende ømhed.

Nålene stikkes ind i de såkaldte akupunkturpunkter, hvor de påvirker energien i punktet – kaldet Qi. Hvert enkelt akupunkturpunkt har forbindelse til kroppens meridianer, som igen er forbundet med vores organer. Når energien, Qi, er blokeret i meridianer og organer oplever vi sygdom – dog kan vi ved hjælp af nålene atter skabe balance i kroppen.

Antallet af behandlinger varierer – til tider er en enkelt behandling nok, men oftest er det nødvendigt mere flere. At få kroppen i balance er en proces, hvilket kan betyde, at du har brug for flere behandlinger for at mærke fremgang. Behandlingerne gives i starten med en uge til to ugers mellemrum.

Øreakupunktur er et mikrosystem, som kan behandle hele kroppens ubalance via behandling i øret. Hvert lille punkt i øret svarer til et område af kroppen.

Hvis der er et problem eller en lidelse i kroppen, vil det afspejles i øret. Det respektive punkt i øret vil være trykfølsomt, ømt og have en anden hudmodstand end resten af øret. Punktet kan findes nøjagtigt med en elektrisk søger.

Ved øreakupunktur benytter jeg ASP-nåle, som er små nåle, der bliver siddende i øret i 2-14 dage. De kan dækkes af et lille plaster, og der skal ikke tages yderligere hensyn til dem. Derudover bruger jeg også engangsnåle, som er de samme, der benyttes til akupunktur på kroppen. De sidder i øret 25-35 minutter mens du ligger på briksen

Øreakupunktur

NADA

NADA er en forkortelse for National Acupuncture Detoxification Association.
Behandlingen er en standardiseret øreakupunkturmetode udviklet i USA i 1970´erne, som siden har vundet udbredelse i over 20 europæiske lande.

I Danmark har NADA-modellen været anvendt siden 1999 i forbindelse med bl.a. stressgrupper, misbrugsbehandling og hospitalspsykiatri.
Metoden er en non-verbal komplementær behandling, der kan bruges af alle uanset baggrund, diagnose, medicinsk- eller anden behandling. NADA kan således gives til gravide, organtransplanterede, diabetikere, personer i behandling for kemo eller blodfortyndende medicin. Ved personer under 18 år skal forældre give en skriftlig tilladelse.

NADA er en enkel og effektiv behandling, der består af 5 ørenåle, der sættes i begge ører. Behandlingen varer ca. 45 minutter. Drik ikke kaffe lige inden NADA behandling – du kan med fordel supplere behandlingen med NADA te.

NADA virker over tid, så der kræves et lille behandlingsforløb, for at bygge op i starten. Hvis I er flere sammen der ønsker NADA, så kontakt mig for en aftale.

Metoden kan hjælpe til at behandle bl.a. stress, søvnforstyrrelser, afhængighed og spiseforstyrrelser, uro og bekymring, angst, eksamensangst, depression, livskriser, sorg, trauma, OCD, PTSD, ADHD, støtte ved behandling af kræft , eksamen, koncentration, indlæring og kognitive problemer.

Ring for at høre mere om dine muligheder for behandling

Ring op