Tennisalbue

Tennisalbue, musearm og golfalbue

Kan akupunktur behandle en tennisalbue, musearm og golfalbue?

Tennisalbue og golfalbue er en overbelastning af albuen på hhv. indersiden og ydersiden af albueleddet i forbindelse med sport eller monotome håndbevægelser.

Lidelsen ses især i erhverv, hvor der udføres kraftfulde armfunktioner i kombination med gentagne, akavede eller statiske bevægelser. Håndværkere hører ofte til denne gruppe. Man ser det ofte også ved muse- og tastaturarbejde, som medfører ensidige, gentagne bevægelser fx sekretærer.

Hos idrætsudøvere opstår symptomerne bl.a. ved ketchersport med hyppige baghåndsslag og hos golfspillere ved “drives”.

Symptomerne er smerter lokaliseret på yder- eller indersiden af albuen ved knoerne, ofte med udstråling op eller ned af armen. Generne fra en tennisalbue sidder på den yderste albuekno. Smerterne stammer fra små bristninger i det bindevæv, der holder musklerne ind til knoglen. Der er ofte stivhedsfornemmelse af albuen. Smerterne forværres ved selv let belastning af håndleddet, og ubehandlet kan sygdommen vare op til flere år.

Den bedste behandling består i at fjerne den udløsende årsag. Dette kan betyde ændring af arbejdsstillinger, arbejdsfunktioner eller teknikker i forbindelse med sport. Dog er dette ikke altid muligt og hvad kan akupunktur så gøre for det? Akupunktur kan lindre smerter, lindre inflammation, fremme blodcirkulationen og øge healing hastigheden. Resultaterne er særlig mærkbar i en situation som denne, der involverer beskadigede sener, hvor der er begrænset blodcirkulation.

 

streg-740px

book-tid-hos-meridianBrug modstående link og kontakt Meridian for en behandlingstid, når det passer dig bedst. BOOK EN TID eller – ring også gerne og book din tid, læg evt. din besked på telefonsvareren, hvis jeg er optaget – jeg vender hurtigt tilbage.