Stress

Livet bliver en lang deadline, hvis vi ikke giver os tid!

Stress kan ramme alle uanset livssituation. Man kan udvikle stress, når man er udsat for en belastende situation, som man ikke ser sig i stand til at komme ud af. Derudover afgør ens personlige sårbarhed risikoen for at udvikle stress-symptomer

Stress rammer ofte når vi ikke forventer det. Det skønnes, at ca. 20 % har stress-symptomer i Danmark, og det er i højere grad kvinder end mænd.

Stress reaktionen er kroppens egen sunde beskyttelses mekanisme, når vi udsætter os selv for en dagligdag som ikke er god for os. Kortvarig stress kan medvirke til, at man klarer sig bedre i en given situation, mens længerevarende stress kan være skadelig og kan medføre både fysiske og psykiske sygdomme.

De fysiske symptomer på stress kan være: søvnproblemer, ændrede spisevaner, hovedpine, maveproblemer, smerter i nakke/skulder/muskler, hjertebanken, lydoverfølsomhed, manglende sexlyst, menstruationsforstyrrelser.

De psykiske symptomer på stress kan være: en følelese af ikke at kunne overkomme tingene, hukommelses- og koncentrationsbesvær, irritabel og humørsvingninger, rastløs, tristhed, skyldfølelse, angstanfald. Følgende ændringer i adfærden kan også være tegn på stress: springer pauser over, indtager mere alcohol/medicin/kaffe og cigaretter end man plejer, fravælger socialt samvær med venner og familie, mangler overblik, arbejder mere men udretter mindre, øget sygefravær.

Hvis man har udviklet stress, er det vigtigt at identificere belastningen, så de belastende omstændigheder kan ændres eller fjernes. Det kan være nødvendigt i en kortere periode at tage den med ro.

For mange mennesker er en sådan livskrise et godt skridt på vej til et liv i bedre overensstemmelse med sin indre kerne, hvor grænsesætning og kendskab til egne indre værdier og drømme kan få mere plads.

At bede om hjælp er ikke en svaghed, det er en styrke.

I kinesisk medicin er, stress, angst, depression, stærke følelser der afbryder den jævne strøm af energi i hele kroppen. Akupunktur gennemføres med fri strømning af energy I hele kroppen.

Bestil tid til akupunktur hvis du lider af stress. Har du en sundhedsforsikring, er der god chance for, at du kan få udgiften til behandling dækket helt eller delvis.

 

streg-740px

book-tid-hos-meridianBrug modstående link og kontakt Meridian for en behandlingstid, når det passer dig bedst. BOOK EN TID eller – ring også gerne og book din tid, læg evt. din besked på telefonsvareren, hvis jeg er optaget – jeg vender hurtigt tilbage.