Muskelgigt

Muskelgigt er en hyppig gigtsygdom, som oftest rammer efter 50 års alderen. Kvinder får sygdommen dobbelt så hyppigt som mænd.

Årsagen til muskelgigt er ukendt. Symptomerne er stivhed og smerter i skulder- og hoftemusklerne. Desuden kan der forekomme ledbetændelse i knæ, arme og ben. Sygdomsforløbet kan være flerårigt, men gigtformen kan behandles med akupunktur således, at man er symptomfri.

Fibromyalgi er en art muskelgigt, som oftest ses hos kvinder mellem 30 og 50 år, mænd kan dog også få den. Hovedsymptomerne er brændende sviende smerter i musklerne, nedsat muskelkraft og kroniske smerter i sener og evt. led. Man lider typisk af en stærk træthed, dårlig søvn og generel stivhed i kroppen. Desuden kan man opleve svimmelhed, hovedpine, kvalme, koncentrationsbesvær, maveproblemer, hedeture, indre uro, stress og angst m.m.

Leddegigt er en autoimmun sygdom, hvor kroppen angriber sine egne væv, primært på leddene. Processen involverer inflammation og destruktion af fælles væv, herunder knogler og brusk . Dette forårsager alvorlige smerter og immobilitet ved samlingen.

På grund af smerterne bevæger mange sig for lidt, med svaghed i musklerne til følge. Dette kan forværre symptomerne, så det er vigtigt at dyrke en mild form for motion, gerne Qi gong, Tai chi eller yoga. Kosten har også en stor betydning for udvikling af helsbredprocessen.

Akupunktur stopper den inflammatoriske proces og ikke kun smerten. Moxibustion, som er afbrænding af urten på akupunkturpunkter kan også anvendes.

Selvom gode resultater kan opnås på så lidt som tre måneders akupunktur behandling, kan det ofte medføre en længere proces.

streg-740px

book-tid-hos-meridianBrug modstående link og kontakt Meridian for en behandlingstid, når det passer dig bedst. BOOK EN TID eller – ring også gerne og book din tid, læg evt. din besked på telefonsvareren, hvis jeg er optaget – jeg vender hurtigt tilbage.